Word jij de Junior Stadskunstenaar?

Ben jij in jouw vrije tijd altijd creatief bezig? Ben jij tussen de 11 en 18 jaar? En lijkt jou het leuk om een maand lang dé Junior Stadskunstenaar van Helmond te zijn? Leuk! Meld je aan via het formulier hieronder. Maar vergeet niet eerst even de regels door te lezen!

 

Wat krijg je?

 • Als Junior Stadskunstenaar mag je in februari een maand lang meelopen met de huidige Stadskunstenaar Tahné Kleijn. Je mag mee naar belangrijke afspraken (als school dat toe laat) en mag meekijken hoe zij te werk gaat.
 • In maart is het dan jouw beurt. Jij mag een maand lang werken aan je eigen project. Dat kan van alles zijn; een fotoserie, video, leuke show of misschien wel van alles bij elkaar. Aan het eind van de maand sluit je jouw stadskunstenaarschap af met een expositie, show of andere presentatie.
 • De hele maand word je ondersteund door Tahné. Zij helpt je met de praktische zaken, de pers en financiën.
 • Als Junior Stadskunstenaar krijg je € 1.000,- om te spenderen aan jou project. Dit bedrag krijg je niet zelf maar mag je bijvoorbeeld uitgeven aan materialen of ondersteuning. Zo weten we zeker dat jij geen geld kwijt bent aan verf, printjes, reclame, vervoer of professionele apparatuur. 
 • Daarnaast is er een budget voor de show of expositie aan het eind van je stadskunstenaarschap. Natuurlijk word je ook bij het organiseren daarvan begeleid door Tahné.
 • Tot slot mag je 2 maanden lang werken in de nieuwe broedplaats voor jong talent, Nico's, in het centrum van de stad.

Wat moet je doen?

 • In februari maak je al tijd in je agenda om een paar keer mee te lopen met Tahné. Aan het begin van je stadskunstenaarschap kijken we samen naar je rooster, maar het is fijn als je in de carnavalsvakantie minimaal één dag vrij hebt.
 • In maart ga je aan de slag als Junior Stadskunstenaar. Jouw schoolwerk mag er natuurlijk nooit onder lijden maar we verwachten minimaal 12 uur inzet per week. Dat kan in de middag, in het weekend of vroeg op de avond. Die uren heb je ook echt nodig om aan het eind van de maan iets moois neer te zetten.

Hoe word je Junior Stadskunstenaar?

 • Meld je voor 6 januari 2020 aan op het formulier hieronder. Schrijf zo duidelijk mogelijk op wat je plannen zijn als Junior Stadskunstenaar. Wij vinden het ook fijn om te weten waar wij je kunnen helpen.
 • In de week van 6 januari komt de jury bij elkaar. Samen kiezen wie de Junior Stadskunstenaar wordt.
 • Ben je uitgekozen? Dan gaan we eerst kennismaken met elkaar. We bespreken (met je ouders erbij) wat we van je verwachten. Zo gauw jij en je ouders een handtekening hebben gezet onder een kleine overeenkomst (met bovenstaande regels) mag jij je de Junior Stadskunstenaar van 2020 noemen. 

 

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.