· 

Opening Landkunst

Om het jaar wordt aan de Zuiderwaterlinie een buitenexpositie georganiseerd. BKKC, Staatsbosbeheer en Erfgoed Brabant slaan steeds weer de handen ineen en geven 10 jonge kunstenaars de kans iets te maken voor een unieke locatie. Dit jaar kozen ze mij als een van de kunstenaars. Fort Sabina is onze locatie. 

 

Fort Sabina ligt in Heijningen, een dorp in West Brabant dat 65 jaar geleden flink getroffen is door de watersnoodramp. Onder de slachtoffers het gezin Mackay, de fortwachters van het fort. Van het oude huis is niets meer over, maar de herinneringen blijven bestaan. Met de slachtoffers in mijn achterhoofd maakte ik een stel stillevens, onder water. Om te laten zien dat de grootste ramp van Zeeland ook in Noord Brabant een hoop slachtoffers heeft gemaakt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0